© ALCRO Färg    

Inred med dina favoritfärger !

 

Blå kulörer ger rummet en sval, fräsch och luftig känsla, med associationer till himmel och hav. Blått och vitt är en klassisk , vilsam färgsättning för kök, bad- och sovrum. Blågrå kulörer för tankarna till stilfulla Gustavianska 1700-talsinredningar.

 
 

Gröna kulörer är milda för ögat och upplevs av de flesta som lugnande med balans och harmoni. Grönt har genom alla tider varit den mest använda kulören för dekoration. Ger rogivande sov- och vardagsrum, t ex i kombination med gult och vitt.

 
 

Gula kulörer är varma och berikande inte minst i kök och matsal, som de flesta vill ha ljusa och hemtrevliga. Passar också i sovvrm med morgonsol. Gula kulörer kombineras ofta med vitt och grått, men kan även användas till olika nyanser av blått, grönt och rött.

 
 

Röda kulörer attraherar och värmer. De symboliserar för många starka känslor och används oftast som accentkulör. Rött och vitt är alltid en fräsch kombination, men färgen står även fint mot blått, grönt och guld.

 

Välj kulörer så att det passar din inredning.

 

* Det är möjligheten att matcha olika material, kulörer och stilar som gör heminredning så inspirerande!


* Om du ska färgsätta ett rum, börja gärna med bakgrundskulören, dvs kulören på väggen och ta hänsyn till möbler och inredningsstil. Begränsa sedan antalet kulörer och välj t ex sådana som ligger nära varandra i kulörton. Detta kallas att färgsätta ton-i-ton och är det säkraste sättet att göra en matchande färgsättning.

* Du kan också välja accentkulörer på mindre ytor som då ger rummet en mer personlig prägel genom kontrastverkan. Det viktigaste är att du finner en färgsättning som passar dig själv och din inredningsstil.


* Tänk även på att kulören upplevs starkare ju större ytan är. En ljus kulör förstorar medan en mörk kulör förminskar rummet.

* Kulörer i den blå-gröna färgskalan upplevs som kalla medan kulörer i den gul-röda färgskalan känns varmare. De kalla kulörerna ger ett intryck av rymd medan de varma kulörerna ger en mer ombonad hemkänsla.

Målarna i Malmö är utbildade i färgsättning.